Vad vill du tänka på när du är utomhus?

10 tips för att slippa myggen i sommar

Är det bara dig myggen älskar? Får du myggbett överallt medan andra slipper undan nästan helt och hållet? Kan du inte tänka på annat än klia klia och åter klia? Myggor älskar starka dofter som parfym och svett. Vissa människor utsöndrar mer koldioxid än andra och det kan vara förklaringen till den olika mängden myggbett.

Men det finns vissa knep att ta till för att minska risken för kliande myggbett. Salubrins myggprodukter är ett alternativ, innehållande PMD+.  Ett så bra alternativ till produkter innehållande DEET, att t.o.m. små barn får använda det.

1. Alkohol – dra ner på mängden

Alkohol får kroppen att utsöndra mer koldioxid. Så har man en fest utomhus kanske man ska ta till både nät, ljus och myggmedel för att skydda sig lite extra.

2. Ta bort vatten

Myggen ynglar av sig i vattensamlingar. Se till att inte ha stillastående vatten någonstans i trädgården. Fundera på om du kanske har fågelbad, stuprännor, pölar på marken, skottkärror eller gamla krukor ståendes och töm i så fall dessa.

3. Bättre att vara i stan än på landet

Rikligt med regn och snösmältning sätter igång äggkläckning av nya mygg. Att befinna sig i stadsmiljö långt borta från vattendrag, sjöar, och dammar när det börjar skymma är absolut en fördel om man vill komma undan myggen.

4. Citrus

Myggor ogillar citrusdoft. Använd värmeljus med citrusdoft eller droppa ner lite tea tree oil eller eukalyptusolja i värmeljusen.

5. Håll efter trädgården

Håll gräset kortklippt och tomten så ren som möjligt från buskage och snår.

6. Kaffesump

Lägg kaffesump i en skål och täck med folie. Låt stå mörkt och svalt tills det torkat ordentligt. Sätt sedan ut kaffepulvret i skål eller på foliepapper och tänd på så det blir som en rökelse. Har du mycket mygg kan du addera lagerblad i kaffet och låta dom brinna ihop.

7. Myggnät

Olika former av myggnät. Vill man ha öppet fönster på natten finns myggnät att sätta på utsidan av fönster eller balkongdörrar. Även en fin sänghimmel är ett bra skydd mot myggen.

8. Vitamin B1

Ett invärtes myggmedel. Höga doser av Vitamin B1 utsöndrar en doft som vi människor inte känner av men den ogillas starkt av myggen. Vilken dos du behöver kan variera men mellan 100-400milligram är en vanlig rekommenderad dos.

9. Växter

Det finns några växter som myggen ogillar. Ett tips kan vara att plantera lite av dessa växter för att få myggen att hålla sig på behörigt avstånd. Citrongräs, citronella, lavendel, mynta och rosmarin. Härliga växter som förgyller mat och trädgård och ogillas av myggen.

10. Vitlök

Myggen ogillar vitlök. Frossa i det. Smörj in dig med vitlök? Kanske inte det första du tänker när du tänker på att smörja in dig. Inte bara myggen som ogillar dig då? Kanske du kan överväga att smörja in dig med persilja?