SVULLNADER & STICK VAD KAN JAG GÖRA FÖR ATT LINDRA?

OM DU BLIVIT STUCKEN

Allmänpåverkan efter insektsstick, oftast bistick, kan bero på en allergisk reaktion. Om barnet tidigare haft en allvarlig allergisk reaktion i samband med insektsstick, skall man alltid uppsöka läkare.

Första hjälpen

Att bli stucken av en mygga gör inte ont, men det kan klia något vansinnigt. Försök att inte klia. Badda istället med Salubrins koncentrerade lösning på myggbettet. Det lindrar, klådan avtar och svalkar skönt.

Blir du däremot stucken av en geting eller ett bi då gör det ont, men så länge du inte är allergisk eller blir stucken i munnen så är det oftast helt ofarligt. Skulle du må dålig, ha fått flera stick samtidigt, eller om svullnaden förvärras några dagar efter bör du kontakta 1177.

Efter att du blivit stucken uppstår en intensiv och pulserande smärta. Kort efter svullnar och rodnar området och det brukar också svida och klia. Har du blivit stucken av ett bi kan du ta en bomullstuss med Salubrin koncentrerad lösning och håll mot området där du blivit stucken. Det lindrar och lugnar huden.

FÖRSÖK INTE DRA UT GADDEN, UTAN SKRAPA MED NAGEL ELLER TRUBBIG KNIV

Har du blivit stucken av ett bi är det viktigt att försöka få ut gadden. För vid gadden sitter också giftblåsan. Försök inte dra ut den utan skrapa med en nagel eller en matkniv. Annars finns risk att gadden kommer ut men giftblåsan blir kvar.

3 FÖREBYGGANDE ÅTGÄRDER

  • Skydda med kläder eller myggnät
  • Använd Salubrins skyddande myggmedel
  • Använd någon av huskurerna. Några kan du hämta här:

Här hittar du alla våra Salubrin produkter som lugnar och lindrar vid solsveda, sår, bett och stick.